ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ - ΚΑΙ ΑΛΛΑ (RAPID SHARE)


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
John Mearsheimer, Stephen Walt
Τίτλος πρωτοτύπου: The Israel Lobby


TΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2006 οι δυο Αμερικανοί πανεπιατημιακοί καθηγητές Διεθνούς Πολιτικής, Τζων Μήρσχαϊμερ και Στήβεν Ουώλτ, δημοσίευσαν στο αγγλικό περιοδικό London Review of books την εκτενή έκθεση τους "The Israel Lobby", που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν έχουν κοπάσει, και δεν προβλέπεται να κοπάσουν στο μέλλον.


Ενθαρρυντικό, όσο' και εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι που τόλμησαν να υπερασπιστούν τους δύο καθηγητές από το μπαράζ των επιθέσεων που δέχτηκαν από τους ανθρώπους του «Λόμπι»...


«Γνωρίζαμε καλά ότι πολλοί άνθρωποι καταλάβαιναν το πρόβλημα που περιγράφουμε, αλλά δεν μιλούσαν, από φόβο ότι το Λόμπι θα τους εκδικιόταν...».

Independent (7/4/2006): «Επιτέλους, τέθηκε το θέμα της αμερικανικής υποστήριξης στο Ισραήλ! Οφείλουμε τις θερμότερες ευχαριστίες στους Τζων Μήρσχαϊμερ και Στήβεν Ουώλτ...»

Mark Mazower (3/4/2006): «Το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο η ουσία της επιχειρηματολογίας τους όσο οι υβριστικές αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν: κάθε συζήτηση για την ιδιαίτερη σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ εξακολουθεί να παραμένει ταμπού... Και όπως το είχαν προβλέψει οι ίδιοι οι συγγραφείς, εκτοξεύτηκε και ενάντια τους η εμπρηστική κατηγορία του αντισημιτισμού...»

»»»ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
(ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΡΤΕΛΑ)
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ